ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ CHANEL ΤΣΑΝΤΑ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ CHANEL ΤΣΑΝΤΑ
Blog
Στις μέρες μας, η αγορά και η μεταπώληση πολυτελών μεταχειρισμένων προϊόντων είναι μια εμπειρία που είναι ταυτόχρονα βολική αλλά και βιώσιμη.

Με εκατομμύρια πολυτελή προϊόντα να περιμένουν να ανακαλυφθούν και να αγαπηθούν για άλλη μια φορά, η πολυπόθητη τσάντα Gucci και άλλα μοναδικά ευρήματα μόδας είναι κυριολεκτικά ένα κλικ μακριά. Είτε ψάχνετε για μια χαρακτηριστική τσάντα Louis Vuitton, είτε για ένα σπάνιο vintage ρολόι Rolex, είτε θέλετε απεγνωσμένα μια κλασική Chanel και δε θέλετε να περιμένετε στη λίστα αναμονής (μιας και από τις 7 Ιουνίου του 2022 ο πολυτελής οίκος μόδας έχει θέσει ένα νέο όριο αγορών: μόνο 2 κλασικές τσάντες ανά έτος), η second hand αγορά είναι το μέρος για να βρείτε τα πιο ξεχωριστά και πολυτελή προϊόντα που πάντα αναζητούσατε αλλά και να μεταπωλήσετε τα δικά σας προϊόντα αξίας.

Είναι αλήθεια πως οι preloved τσάντες πολυτελείας τις περισσότερες φορές κοστίζουν λιγότερο από τις καινούργιες, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς πόσο έχουν εκτοξεθυεί οι τιμές τους στη σημερινή εποχή. Από την άλλη, δίνεται η ευκαιρία να αποκτηθεί ένα ξεχωριστό κομμάτι, το οποίο μπορεί να μην είναι διαθέσιμο πια ή να πρέπει κανείς να περιμένει σε μακροσκελείς λίστες για να το αποκτήσει (όπως είπαμε και παραπάνω με την περίπτωση της Chanel).

Η μεταπώληση και αγορά preloved προϊόντων δε συμβάλλει μόνο στην εξοικονόμηση χρημάτων αλλά συνδυάζει και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων. Οι αγορές preloved προϊόντων είναι ένας πραγματικά πολύ έξυπνος τρόπος για να ανανεώνουμε συχνά τη γκαρνταρόμπα μας χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον. Είναι άλλωστε γνωστό πως η βιομηχανία της μόδας είναι από τις πιο ρυπογόνες στον κόσμο.

Τέλος, με τη ραγδαία άνοδο των τιμών στις boutique δίνεται πια η ευκαιρία πραγματικού κέρδους σε κάποιον που έχει ήδη αγοράσει ένα πολυτελές προϊόν του οποίου η αξία και η ζήτηση έχει αυξηθεί.

Ας μιλήσουμε λοιπόν με αριθμούς για το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτού! Τον οίκο Chanel.

H τιμή για μια τσάντα Chanel Medium Classic Flap έχει αυξηθεί από €1.150 το 1990 σε €8.990 τον Αύγουστο του 2022. Αυτή είναι μια αύξηση 681%! Δεν αύξανε όμως πάντα η Chanel με τον ίδιο ρυθμό τις τιμές της. Από το 2019 και μετά κάνει αύξηση μετά την αύξηση σε πολύ γρηγορότερους ρυθμούς. Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως η Chanel προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο, να «ανέβει κατηγορία» στον κλάδο και να αυξήσει το exclusivity των διάσημων τσαντών της ώστε να φτάσει στο status που έχουν οι «Kelly» και «Birkin» τσάντες του οίκου Hermès, που είναι οι ακριβότερες και πιο περιζήτητες στον κόσμο. Σε ένα μόνο μήνα η τιμή της Small Classic Flap, πήγε από €7.750 στα €8.450, της Medium Classic Flap από €8,250.στα €8.990 και της Jumbo Classic Flap από €8.900 στα €9.700. Αυτή η αύξηση η τάξης του 9% προκαλεί έκπληξη γιατί είναι πολύ υψηλότερη από αυτή του πληθωρισμού, ειδικά αν σκεφτούμε ότι το ίδιο μοντέλο πουλιόταν «μόνο» €5,150 τον Νοέμβρη του 2019, δηλαδή 43% λιγότερο.

Lesson learned! Οι τιμές της Chanel δεν πρόκειται να πέσουν σύντομα. Εξαιτίας αυτού, εάν σκέφτεστε να αγοράσετε μια νέα τσάντα Chanel, θα πρέπει να το κάνετε το συντομότερο δυνατόν! Οι πιθανότητες είναι, ότι αυτή θα είναι η χαμηλότερη τιμή που θα τη βρείτε ποτέ. Και αν τη βαρεθείτε; Το πιθανότερο είναι ότι θα καταφέρετε μέσω της μεταπώλησή της να βγάλετε και κέρδος!

Ακόμα το σκέφτεστε;