Paris Fashion Week, spring/ summer 2023: Tα highlights σε εικόνες

Paris Fashion Week, spring/ summer 2023: Tα highlights σε εικόνες
Blog

HeadLine

Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω του Covid, το πλήθος επέστρεψε στη γαλλική πρωτεύουσα. Με ζωηρά χρώματα, κομψά βραδινά ρούχα και ευφάνταστες λεπτομέρειες, οι σχεδιαστές επιστρέφουν για να κάνουν το ντύσιμο της άνοιξης πιο φρέσκο και επίκαιρο. Εμείς ξεχωρίσαμε 4 shows που μας έκαναν εντύπωση!

1. Loewe

 

Μια ιδιαίτερη πρόσκληση έλαβαν οι καλεσμένοι στο σόου της Loewe που περιείχε ένα ανθούριο, ένα λουλούδι σε σχήμα καρδιάς. Ο σχεδιαστής Jonathan Anderson έδωσε έμφαση στα ιδιαίτερα αυτά λουλούδια τα οποία εμφανίστηκαν σε ογκώδη φορέματα , φούστες και παπούτσια καθώς και στο ίδιο το κέντρο του catwalk. Τη παράσταση επίσης έκλεψαν τα παπούτσια από τα οποία έβγαιναν ξεφουσκωμένα μπαλόνια.

2. Balenciaga

 

Ένα από τα ποιο ιδιαίτερα shows ήταν αναμφισβήτητα αυτό της Balenciaga. Το catwalk ήταν ένας απέραντος χώρος καλυμμένος με λάσπη, με χαμηλό φωτισμό , που μύριζε υγρό χώμα. Το show άνοιξε με τον Kanye West και τα μοντέλα περπάτησαν με χαρακτηριστικές υπερμεγέθη σιλουέτες του οίκου φορώντας μεγάλες τσάντες που κρατούνται με ένα μακρύ γάντι διαμορφωμένο στην τσάντα . Μέσα σε όλα αυτά, έκλεψαν την παράσταση τα δερμάτινα clutch τα οποία έμοιαζαν με σακούλες από πατατάκια Lay’s και έφεραν το logo της εταιρείας με το διακριτικό branding της Balenciaga.

3. Issey Miyake

 

Ένα συναισθηματικό σόου ήταν αυτό  του Issey Miyake. Μετά το θάνατο του ιδρυτή τον Αύγουστο, το πρώτο σόου του οίκου άνοιξε με ένα πορτρέτο του αείμνηστου σχεδιαστή στις μεγάλες οθόνες με ένα από τα αποφθέγματά του: «Πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα στο σχέδιο. Το σχέδιο προκαλεί έκπληξη και χαρά στους ανθρώπους.» Ο Satoshi Kondo και η ομάδα design, που είχαν συνεργαστεί στενά με τον Miyake μέχρι τον θάνατό του, επέλεξαν να εξερευνήσουν τη γλυπτική για τη συλλογή SS23, ενσωματώνοντας τις ιδέες, τα στοιχεία και τις υφές που εμπνεύστηκαν από την τέχνη της γλυπτικής.

4.Valentino

 

Ο Pierpaolo Piccioli επανέφερε το λογότυπο του οίκου για το SS23, ανοίγοντας το σόου με ένα εκπληκτικό μπεζ φόρεμα με κάπα το οποίο είχε τυπωμένο  το διάσημο V του οίκου και το οποίο υπήρχε ζωγραφισμένο στα πρόσωπα των μοντέλων από τη διάσημη μακιγιέρ Pat McGrath. Η επίδειξη περιελάμβανε κυρίως μακριά και κοντά αέρινα φορέματα. Τα φετινά χρώματα του οίκου που έκλεψαν τη παράσταση- πέραν από το έντονο φούξια που είχαμε δει στο προηγούμενο show του – ήταν ο κίτρινος ηλίανθος, το ζωηρό βιολετί,  και το σμαραγδένιο πράσινο τα οποία ήταν παρουσιασμένα σε πλισέ παγιέτες και βραδινά φορέματα που κάλυπταν όλο το πάτωμα.